Zdravko Čolić tražio više od Merlina?

Sve one koji novogodišnje praznike odluče provesti na otvorenom u glavnom gradu BiH, u najluđu noć uvest će ih regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić. Dogovor o nastupu je definitivno postignut, a na svečanoj konferenciji medijima će se se obratiti Čola, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine. Doček Nove 2018. godine najvjerovatnije neće biti organiziran na Trgu BiH, a razmatra se više lokacija.

No, da sve nije išlo tako „glatko“ govore informacije do kojih smo došli. Naime, sve do prije nekoliko dana Čolin nastup je „visio o koncu“ s obzirom na to da se, kako se pričalo, nisu mogli dogovoriti o visini njegovog honorara.

cola-3

Iz pouzdanih izvora saznajemo kako su mu gradske vlasti nudile 100.000 eura za nastup u najluđoj noći, no on je tražio čak 150.000. Navodno, kako se špekulira, insistirao je na cifri koja je trebala biti veća od honorara koji je prošle godine za isti nastup dobio Dino Merlin.

A također se pričalo da je „čarobnjak“ tada inkasirao 210.000 maraka.

No, kako sada stvari stoje, Čola je ipak Sarajevu spustio cijenu jer od sume od 250.000 maraka, koliki je budžet novogodišnjeg dočeka, bit će isplaćen i Čola, ali i „Crvena jabuka“ te „Sarajevska filharmonija“.