ENES BEGOVIĆ: FERID AVDIĆ ME NEPRAVDENO OPTUŽIO!

Ferid Avdić je u prošlom „Expressu“ pričajući o svom učešću na ovogodišnjem Ilidžanskom festivalu kazao kako mu nije jasno da nije dobio ni jednu nagradu. Očekivao je neku s obzirom na to da je, po njegovom ali kako on kaže i komentarima drugih koji su gledali njegov nastup i čuli pjesmu, bio najbolji.

-Sigurno je moja interpretacija bila najbolja. Mnogi su tako prokomentirali. Ali, eto, nisam dobio ni jednu nagradu, a puno je onih koji su ih osvojili, a da nisu zaslužili. Organizatorima čestitam jer su nastavili tradiciju, održala se još jedna Ilidža, sli puno je propusta. Recimo, ne znam ko je sastavljao žiri i ne razumijem njegov izbor. Nemam ništa protiv Enesa Begovića, ali kako da moje pjevanje ocjenjuje on ili neko drugi ko je mlađi od mene? Pa kada sam ja davno učestvovao na tom istom festivalu i osvajao nagrade mnogi od njih su mogli samo sa strane da gledaju i maštaju da nekada budu tu, a sada su još ocjenjivali nečije pjevanje – ispričao je Ferid za naš magazin.

ferid-avdic-bolest

Iznenađen takvom njegovom reakcijom je direktno prozvani Enes Begović.

Ovaj poznati Visočak kaže da je pročitao njegovu izjavu ali još uvijek ne zna šta mu je trebalo da tako nešto kaže. Očito je, nastavlja Enes, neko Feridu loše napričao o njemu, da ima nešto protiv njega pa je tako reagirao.

-Bez potrebe je tako reagirao! Sad ću evo javno reći... Jedini sam ja iz tog žirija govorio kako on treba dobiti neku nagradu. Jedini! Ali to što je kazao neću mu uzeti za zlo. Trebao je prvo mene pitati ako mu nešto nije bilo jasno, a ne da me tako optužuje ili proziva po novinama. Istina je da sam mlađi od njega, ali samo dvije i po godine. Recimo, nikada se ne bih bunio da me ocjenjuje neko toliko mlađi. Možda da sam stariji od tog „nekog“ iz žirija 20 ili 30 godina, e onda bih se zapitao otkud taj tu i je li mjerodavno njegovo ocjenjivanje? Ovako sigurno ne bih. Imao sam želju da on dobije neku nagradu, ali eto nije. Priznajem da je njegova interpretacija bila najbolja i činjenica je da je Ferid jedan od najboljih pjevača u bivšoj Jugoslaviji. Neko mu je sigurno dao pogrešne informacije pa je on to tako shvatio, ali nije u pravu. Bez razloga je digao „prašinu“ oko toga, mene stavio u neki ružan kontekst. Trebao me nazvati i sve bi razjasnili. Mi smo dugogodišnji prijatelji i kolege, jako ga cijenim pa me zbog toga malo iznenadio svojom reakcijom – priča Begović za „Express“.

Čuo je za Feridovu tešku bolest.

-Pročitao sam šta se dešava i zaista mi je žao. Siguran sam da će on to hrabro da pobjedi i želim mu svu sreću – iskren je Enes.

A, nakon bratove smrti Enes Begović se nije puno eksponirao u medijima. Dosta nastupa je odgodio u periodu kada je njegov brat izgubio bitku sa teškom bolešću. Zbog toga nije ni promovirao nove pjesme, pa će se od jeseni maksimalno posvetiti reklamiranju nedavno snimljenih numera.

-Od jeseni počinje da, nazovimo je promotivna turneja jer moram maksimalno izreklamirati nove pjesme. Pored nastupa gledaoci će me moći gledati i kao stalnog člana žirija u novoj sezoni „Zvijezda možeš biti Ti“ Hayat TV. Ne zato što sam ja ove godine u žiriju, ali zaista mislim da će ova sezona biti najbolja, da će Hayat imati najbolji muzički takmičarski šouu. Puno su uložili u sve, ima jako puno mladih, talentiranih pjevača. Bit će to žestoka borba za najboljeg. Tu je sigurno 15 vrhunskih pjevača i samo da su oni u takmičenju bit će nam teško izabrati najboljeg – otkriva nam popularni folker.