ŠEMSA SULJAKOVIĆ: NEĆU PJEVATI U SRBIJI!

Prva dama bh. folka Šemsa Suljaković je svela nastupe na minimum. Radi samo onda kada želi i koliko želi jer nema potrebe da „trči“ za tezgama. Naradila se sasvim dovoljno, sada je došlo vrijeme da uživa. Tek poneko gostovanje desi se samo da je „želja mine“. Jedino ne može odbiti prijatelje kojih ima širom svijeta, pa gotovo na svaku molbu nekog od njih ispoštuje ih i zapjeva.

Tako se desilo i u Srbiji gdje je nekoliko puta zapjevala na molbu svojih prijatelja. Nije se pokajala, naprotiv. Publika ju je sjajno dočekala, a ništa drugo nije ni očekivali od srbijanske publike kojoj je ona i danas broj jedan. Šemsa to zna cijeniti, ali razočarat će ih izjavom da više neće praviti velike koncerte po Srbiji. Pa ni po Bosni. Već odavno je to ostalo iza nje.

-Neizlječivi sam tremaroš i uistinu ne bih mogla podnijeti tu veliku frku oko sebe. Divim se Sinanu koji se usudio pa zapjevao na Tašu. Bila sam tamo, no nisam pjevala, samo sam bila uz njega. Nastupala sam nekoliko U Srbiji, na molbu svojih prijatelja. Bilo je impresivno vidjeti ta sretna i oduševljena lica oko sebe, sve te kolege koje su me došle pozdraviti i ispoštovati. To mi je sasvim dovoljno i ja to znam cijeniti. A za neke veće projekte nisam za toga, neću praviti solističke koncerte ni po Bosni a ni Srbiji – iskreno će Šemsa.