HANKA PALDUM: MA, KAKAV MOMAK, NISAM VIŠE ZA BRAK!

Vrlo rijetko Hanka Paldum u medijima priča o svom emotivnom životu.

Poslije dva braka sa nesretnim završetkom, onaj sa Muradifom Brkićem i Fuadom Hamzićem, naša najpopularnija bh. pjevačica odlučila se posvetiti samo dogoju djece i svom poslu. O povratku na staro nikada nije razmišljala, niti bi se vratila na steze kojima je nekada „hodala“.

Teško se vraća na staro, govorila je često ona.

-Mogu mnogo da duram i dosta toga da tolerišem u životu, da dajem od sebe sve. Ali, kada neke stvari ne idu, onda se bolje zdravo razići pa ostati prijatelj, nego dovesti stvari do usijanja i poslije da okrećemo glavu jedno do drugog – svojevremeno je izjavila Hanka.

Kada smo je pitali da li je sada njeno srce zarobio neki muškarac, Hanka se slatko nasmijala.

-Ma, kakav muškarac?! Šta će mi sada neko. Lijepo mi je ovako, uživam. Ne treba mi još jedna briga – smješkajući se govori pjevačica.

U zrelim je godinama, a s obzirom na to, kaže ona, da je život tako mota i melje, šiba i tjera, reći će za sebe da je osoba koja voli da u životu postiže rezultate.

-Mislim da se više ne bih mogla uklopiti u tu neku zajednicu, u brak. Ne bih mogla biti prava supruga jer čovjek traži ženu. U životu sam toliko samostalna, takva je moja ličnost koju sam gradila godinama. Eh, kada bi se našla jedna takva osoba zbog koje bih ja ponovno postala supruga, onda bi došao i trenutak da se halalim od muzike, da posustanem. A, ja to ne mogu. Nekad samu sebe uhvatim u razmišljanju, kako sebi postavljam pitanje, kako sam se svojevremeno uopšte usudila da se udam. Ali, na svu sreću, i tu sam prepreku prošla, ostvarila sam se kao supruga bila i ostala uspješna majka. U meni se sukobljava taj moj talenat kojeg mi je dragi Bog dao i obaveza da budem supruga i majka. Jednostavno ne mogu da se dijelim. Zbog toga sam umjetnica, majka ali ne i supruga – pričala je Hanka.