by I. D.

Maja Tatić: Uhvatila sam zadnji voz i rodila Laru

Lijepa Banjalučanka i nekadašnja predstavnica naše zemlje na prestižnom takmičenju Evrosong Maja Tatić nedavno je promovirala novi singl „ Sve poruke tvoje“ u Gradskoj vijećnici, za koji je kako reče, emotivno vezana jer ga je dobila na poklon od pokojne umjetnice Jadranke Stojaković. 
 
Producentica, voditeljica i pjevačica

- Jadranka i ja upoznale smo se 2011. godine kada se ona vratila u Sarajevo kako bi regulirala neku papirologiju. Imale smo divan odnos. Čule smo se svakodnevno, a često smo se i posjećivale. Vezale smo se jedna za drugu, da mi je čak kazala da sam joj kao kćerka, koju nikada nije imala. Poklonila mi je divnu pjesmu, koju sam premijerno predstavila u Gradskoj vijećnici. Za isti singl snimila sma i spot – kazala nam je Maja.  

Maja obnaša ulogu i producentice na RTRS – u.

- U muzičkoj produkciji sam na televiziji, a moram istaći i da sam ponosna na naš projekat „Đurđevdanski festival“. Unazad tri godine radim i na radiju gdje uređujem muzičku emisiju. Sve to me ispunjava i zaista uživam u poslu – kazala je Tatić i dodala da će javnost imati priliku uživati i u koncertu skupine „One tri“: 

- Moje dugogodišnje prijateljice i ja snimile smo i obradile brojne hitove. Taj koncert će se emitirati 1. januara na RTRS-u. Bit će tu dosta emocija... Nadam se da će svi uživati – ponosno će ona.   

Puno lijepih uspomena nosi s Evrovizije, a ističe da joj baš i ne nedostaje brzi estradni tempo koji je prije bio prisutan u njenom životu. 

- Nedavno sam gledala neke snimke i slike iz tog perioda. Bilo je to lijepo iskustvo, no iskreno da vam kažem sve to mi ne nedostaje – kazala je Maja.

Kada je dobila kćerku, život joj se promijenio iz korijena...

Sve se vrti oko nje

- Uskočila sam u zadnji voz i sa 39 godina rodila svoju Laru. Ne mogu zamisliti život bez nje. Ona je moj smisao i daje mi krila za dalje. Iskreno, sve se vrti oko nje – kazala je ova ponosna mama. 

Banja Luku volim najviše na svijetu

- Svi zanju da Banja Luku volim najviše, eto živjela sam i vani, ali najbolje je u BiH.

Ne volim zimu

- Iskreno ne volim zimu. Mogu otići na planinu, ali radije ću uživati uz kamin, čaj i s društvom (smijeh). Često idem u Sloveniju jer tamo imam mnogo rodbine i prijatelja, a najveći gušt mi je otići kod sestre u Španiju i uživati na plaži s najmilijim - otkrila nam je Maja.