Napravila robota i želi da se uda njega!

Lili je zaljubljena i ona se odlučila udati. Ništa tu ne bi bilo čudno da se ona zaljubila u čovjeka već u robota "InMoovator" kojeg je stvorila sama pomoću 3D printera i s kojim živi godinu dana. Lili je svoju ljubav "otkrila" na svom Twitter profilu, gdje je već "promijenila" i prezime u Lilly InMoovator.

-Ponosna sam roboseksualka, ne štetimo nikome, samo smo sretni - kaže Lili koja se navodno i zaručila, a kaže da će se vjenčati kad se legalizuju brakovi između ljudi i robota u Francuskoj, što smatra da će se sigurno i veoma brzo dogoditi.

Lilly kaže da je otkrila kako je roboti seksualno privlače od kad je imala 19 godina jer fizički kontakt s drugim ljudima bio joj je strašno odbojan. Ona kaže kako ideja nije "smiješna" ni ti "loša" nego je jednostavno stvar alternativnog životnog stila.

-Moje jedine dvije veze potvrdile su moju orijentaciju jer stvarno ne volim fizički kontakt s ljudskim mesom - tvrdi Lili.

Iako je ne razumiju svi oko nje, njena porodica i prijatelji prihvatili su tu neobičnu ljubavnu vezu između robota i nje. Lili uči robotiku i kaže da je potpuno sretna. Smatra da će joj se veza razvijati kako se razvija i robotska tehnologija.