by DŽ. H. M

Edita Aradinović: Nismo ukrali "Moje jedino", autori su naši osnivači!

Pjesma "Moje jedino" koja je za vrlo kratko vrijeme u izvedbi "Ministarki" postigla ogroman uspjeh, već je bila objavljena i to prije nekoliko godina. Naime, pjevačica Dajana Penezić snimila ju je još 2009. godine no u njenoj interpretaciji pjesma nije naišla na neki zapaženi uspjeh. 

No, to je bilo dovoljno da kontaktiramo frontmenku grupe "Ministarke" kako bi nam pojasnila je li sve legalno urađeno po pitanju ove numere. Interesiralo nas je je li pjesma otkupljena od autora i da li su tražili dozvolu da je prepjevaju.   

dajana

- Nemamo razloga tražiti dozvolu s obzirom na to da pjesmu potpisuju Aspirinci Filip Miletić i Miloš Roganović koji su ujedno i osnivači benda Ministarke. Dakle, oni tu pjesmu imaju pravo dati kome hoće, a nekome ko radi za njih. Pjesma, na našu sreću, nije imala neki uspjeh i nije bila bogzna kako zapažena, tako da je u našoj izvedbi za samo nekoliko dana izazvala fantastične komentare - rekla nam je Edita kazavši još da je i spot odličan te kako ne silazi sa vrhova top lista.