Stojin prvi muž se ubio!

Stojanka Novaković, čim je kročila na estradnu scenu, otkrila je da se udala sa samo 16 godina i da je ubrzo nakon toga postala udovica. Ali pravi razlog zbog kojeg je ostala sama s malim djetetom i dalje krije. Pjevačica je svojevreno ispričala da joj je prvi suprug poslije tri godine braka poginuo u saobraćajnoj nesreći. 

 - Stojin prvi muž se ubio.Mještani ovog sela pokraj Zrenjanina pričaju da je on skočio u rijeku u kojoj se udavio jer njegovi roditelji nisu prijavili Novakovićevu za snahu. Njima je smetalo što je ona bila kafanska pjevačica. Stoja je divna žena. Mnogo se napatila zbog prvog muža. Mnogo su se voljeli. Iz te ljubavi rodio se i njihov sin. Ubrzo poslije vjenčanja počeli su problemi jer roditelji njenog muža nikako nisu odobravali taj brak  - priča jedan Stojin komšija.

On kaže da pjevačicin muž nije želio da živi bez nje i da je zbog toga odlučio da sebi oduzme život.

- Svekar i svekrva nisu mogli da se pomire s tim da je njihov sin dozvolio ženi da bude kafanska pjevačica. Stalno su mu prebacivali i insistirali da je ostavi - nastavlja ovaj mještanin Perleza

- Svi su ubrzo krenuli u potragu za njim i poslije nekoliko sati našli su ga mrtvog u rijeci. Dan nakon sahrane po Perlezu je počela da kruži priča da se ubio jer su njegovi roditelji o Stoji govorili sve najgore. Za nju je to bio prevelik udarac jer je ostala sama s malim djetetom. Proživjela je pravi pakao - završava sagovornik.

Lokalni sveštenik  je potvrdio da se Stojin prvi muž utopio.

- To je bilo prije mnogo godina. Ljudi pričaju da se ubio zbog nje. Teške su to sudbine. Ne bih ja dirao tu temu - zaključuje sveštenik.