Džejla Ramović: Nevjerovatan je osjećaj pjevati na istoj sceni sa Dinom Merlinom!

Pobjednica Džejla Ramović je uspješno završila prethodnu godinu, i uskoro možemo da očekujemo premijeru njene nove pjesme 'Ruža'. Popričali smo sa ovom lijepom djevojčicom, kako bi saznali po čemu će pamtiti prethodnu godinu, šta sebi želi u novoj godini, ali i kako komentariše to što je u Novu Godinu ušla nastupivši u Sarajevu sa Dinom Merlinom.

- Prethodna godina je bila veoma uspješna za mene. Pamtiću je po nekoliko veoma važnim događajima za mene, prije svega pobjeda na takmičenju Neki Novi Klinci, pobjeda za sevdah facu 2016. u Bosni i Hercegovini, učešće na koncertu Marije Šerifović, učešće na Novogodišnjem koncertu Dina Merlina,  i kao šlag na tortu saradnja sa velikim tekstopiscem Banetom Opačićem koji je mi je poklonio moju prvu pjesmu. U novoj godini želim da bude ista kao prošla.

Kada možemo da očekujemo premijeru tvoje prve pjesme Ruža, i kako komentarišeš što si ovu pjesmu dobila na poklon, ali i to što je Ivana Selakov na poklon otpjevala prateće vokale?

- Premijera pjesme je planirana za kraj januara. Trenutno radimo na spotu za pjesmu, i zaista jedva čekam da publika vidi i čuje finalni proizvod. Ivana Selakov je bila u žiriju kada sam se ja takmičila u Nekim Novim Klincima i uvijek je za mene davala posebno lijepe komentare. Jednom je čak i rekla da bi mi rado pomogla ukoliko mi bude potrebno. Alek Aleksov, čovjek koji je radio aranžman za pjesmu "Ruža ",pozvao je Ivanu da otpjeva prateće vokale. Kad je saznala da je pesma za mene ona je isto uradila što i Bane i Alek, odnosno poklonila svoj dio posla. Njima zaista dugujem veliku zahvalnost. Ubrzo se pridružuje i ekipa za snimanje spota...ali otom potom.

Kako se osjećaš što si imala priliku da pjevaš na istoj sceni sa Dinom Merlinom?

- Divan je osjećaj pjevati sa tako planetarno popularnim pjevačem. Velika čast mi je bila biti dio takvog spektakla. Iako je napolju temperatura bila -15, ispred bine je bilo oko 100.000 ljudi koji su pjevali sa nama. Neverovatan osećaj!

Koga si poljubila u ponoć?

- Pošto je moja mama uvijek tu uz mene, ona je bila prva osoba koju sam zagrlila u ponoć, i čestitala joj Novu Godinu! - završava Džejla.


(Grand/Express)