Donna Ares nakon još jedne pobjede nad teškom bolešću pokazala novu frizuru

Donna Ares objavila je da više neće pjevati, jer joj zdravstveni razlozi to ne dozvoljavaju. Ona  dva puta u životu vodila borbu sa kancerom. Iz obje bitke izašla je kao pobjednica. Oporavak se odvijao polako, ali konačno se približio svom kraju, a Donna je na društvenim mrežama podjelila fotografiju sa novom frizurom i napisala da ponosno gleda na svoj budući život.

Sa prvom krizom pjevačica se susrela septembra 2014. godine, kada joj je konstatovan kancer materice koji je metastazirao i dostigao pretposljednju fazu. Borba sa bolešću trajala je do aprila 2015. kada je pjevačica prvi put uspjela da prebrodi izazov. Rak se uskoro vratio, ali Donna se ni ovaj put nije predala. Prije nekoliko dana sa svojim pratiocima  podjelila je fotografiju koja govori o njenom optimizmu, ali i otkriva kako ona sada izgleda.

- Važnost kose za mene nikad nije bila zbog ljepote, nego zbog karaktera i ličnog osjećaja kompletnosti. Volim je! Vježbam duge šetnje, eksperimentišem sa ishranom, velikom brzinom učim danski jezik, a privodim kraju i kurs dizajna radi ličnog usavršavanja, i planiram da upišem još jedan smjer. Svaki dan vježbam klavir, ali muzika mi trenutno nije na prvom mestu interesovanja – započela je pjevačica svoje obraćanje fanovima.

Njena poruka nade ostavila je pozitivan utisak i ulila optimizam da je konačno na pravom putu ozdravljenja. Donnu je tokom godina krasila izuzetna hrabrost dok se nosila s opakom bolešću, zbog čega je postala uzor i podrška brojnim ženama koje se suočavaju s istim izazovima kao i ona.

- Kroz sve što mi se desilo u posljednje dvije godine, stekla sam nova saznanja, što mi je otvorilo potpuno drugačije vidike i ukazalo na neke druge probleme koji traže rješenja. Teško je vratiti se na jednu tačku u prošlosti kad si već bio dio budućnosti. Kada bih morala ukratko da napravim komparaciju Sobe 1 i Sobe 2, najbolji opis bi bio da Alisa u zemlji čuda iz serije Sultan Sulejman odjednom prelazi u seriju Star Wars i postaje Avatar sa robotskom operacijom budućnosti, a uz to idu sva čuda koja su se tu desila i dešavaju se svakodnevno. Zato oporavak traje predugo, ali i to uskoro prestaje – završila je pjevačica dirljivo pismo i još jednom podsetila zbog čega je postala simbol pravog borca.