Ko je zamjerio Adnanu Nezirovu?

Adnan Nezirov ni onda kada je pobijedio u bh. muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti Ti" Hayat TV, nikada nije koristio tih „pet minuta slave" kako bi „preko noći" zasjeo na tron bh. estrade.

I po prirodi jednostavan, skroman, povučen... Nezirov se takvih osobina nije riješio ni onda kada su mu savjetovali da se malo trzne i da reagira na vrijeme, da iskoristi svjetla pozornice dok se još nisu ugasila. Možda ge je to u jednom dijelu košalo jer se Nezirov tek povremeno pojavljivao u medijima, manje je nastupao. Ali i to je njemu, reći će on, bilo dovoljno jer, vraćamo se na početak priče, skromnost je jedna od njegovih vrlina.

Ali koliko god su pojedinci željeli sputavati njegov rad i uspjeh na hayatovom takmičenju, Nezirov nikada nije ni jednim postupkom na ružan način produkciji koja mu je otvorila put u svijet estrade, zatvorio vrata, niti na bilo koji drugi način degradirao ono što je Hayat napravio od njega. Nažalost, živimo u vremenu kada se svakih nekoliko sati pojavi novi pjevač, kada se iz dana u dan vrte nove pjesme, spotovi...

Žalosno bi bilo da Nezirov koji je pjevački itekako „potkovan" ostane u sjeni onih koji zahvaljujući debelom novčaniku ili silikonskom izgledu, „trče" i pjevaju za male pare stavljajući u nezavidan položaj one koji vrijede. Zbog toga je Adnan odlučio da se prijavi u novu sezonu „Zvezda Granda" i već u prvom predstavljanju žiri „izuo iz cipela".

Niko mu nije našao ni jednu zamjerku. Na osnovu onog što je otpjevao rekli su mu kako ga već vide u finalu. Sinmaptičan komentar je imala Jelena Karleuša koja mu je rekla kako je u njegovom pjevanju pokušala „naći dlaku u jajetu", ali nije je našla.

Nezirov je poslije tog nastupa na sceni „Granda" dobio brojne pohvale, za nekoliko sati primio je toliki broj poruka i poziva kao za dvije godine karijere. A, bilo je i onih koji mu zamejre što se prijavio na to takmičenje jer, vele, da to nije za njega... prestar je za to. Takvim i sličnim Nezirov je posvetio dio svog statusa na svom profilu društvene mreže „Facebook".

- Život je borba i brzo prođe... Svi se borimo za sebe i svako ima svoju nafaku. Smatram da se nisam dovoljno proslavio onoliko koliko sam zaslužio. Znao sam da me volite, ali ovoliko....??? Zbog toga sam bogat čovjek... Zbog Vas... A sve ostalo je prolazno - napisao je pjevač iz Bihaća.