Seka Aleksić: Molite se i za ljude koji su vam nanijeli zlo!

Seka Aleksić, najtraženija srbijanska pjevačica, prije nego je rodila sina Jakova, imala je dosta problema sa ranijim trudnoćama. Bez obzira na sve nedaće nikada nije prestala da vjeruje da će jednoga dana postati majka.

seka-naslovna2

Nikada, priča ona, nije razmišljala da, uprkos svim naporima i nadljudskoj želji, možda neće moći imati djecu. Molila se i vjerovala. Njen suprug Veljko i ona nikada nisu strahovali da će im biti uskraćena mogućnost da osjete ljepotu roditeljstva.

Od 24. septembra u životu ove 35-godišnje folk zvijezde ništa nije kao što je do tada bilo. U istom trenutku rodile su se i jedna nova beba i jedna nova mama. Nelogičnost je dobila logiku u činjenici da žena postaje majka tek kada ugleda svoje potomstvo. U slučaju jedne od najpopularnijih pjevačica u regionu, to je dugo iščekivano dijete, koje su ona i njen suprug Veljko željeli još od trenutka kada su se zavoljeli, a ta želja postala je još jača nakon 12. septembra 2010. godine kada su se jedno drugom zakleli na vječnu ljubav.

Mada je željela da se porodi prirodnim putem, ljekari su joj sugerirali, a ona je uvažila njihov savjet, da sina na svijet donese carskim rezom. Od tog momena potpuno je posvećena svom nasljedniku koji je postao centar njenog svijeta, jednako kao što to svaka majka kaže za svoje dijete.

Vraćajući se na početak priče, Seka kaže kako trenutak kada su joj rekli da je trudna, nikada neće zaboraviti.

seka-naslovna3

-Znam da zvuči kao fraza, ali to se zaista ne može opisati. Srce mi je toliko lupalo da sam mislila da će mi iskočiti iz grudi. Zahvalna sam Bogu za sve što mi je podario i često umijem da kažem: “Hvala ti, Bože, na svemu što si mi poslao. Volim ono lijepo, a još više volim ono što je bilo manje lijepo, što je ponekad i boljelo, jer sam sigurna da si me tada spasio od nečeg lošeg“. Važno je vjerovati i moliti se. Čak i za ljude koji su vam nanijeli zlo. Gospod to vidi i nagrađuje, on od nas traži samo pokajanje i ljubav. Bezuslovnu ljubav – priča Aleksić koja se nakon poroda itekako distancirala od medija i nastupa.

Teško mi je palo prvo odvajanje od sina. Prvenstveno jer je još mali, a ja ga dojim i trudim se da se od njega ne odvajam – ističe pjevačica.

Iako ima mogućnost, Seka nije angažirala ni jednu dadilju koja bi se brinula o Jakovu.  Pored supruga, puno jojpomaže i majka koja je često kod nje.

-Mogla sam unajmiti neku dadilju, ali ne vidim potrebe za tim. Neće se niko bolje brinuti o njemu kao ja – nastavlja ona.

Ranije je najavila kako se prije proljeća neće vraćati na scenu. Iako je interesovanje za njene nastupe i danas veliko, Seka bez obzira na visinu honorara, ne prihvata angažmane. Sve osim novogodišnjeg kojeg nije mogla otkazati. Ona će prvi put poslije poroda pjevati na Kopaoniku gdje će dočekati novu godinu.

I pored toga ne miruje sa poslovnim obavezama jer polako bira nove pjesme, posebno singl kojim će najaviti povratak na scenu, a što će se desiti do početka aprila 2017. godine.

Ranijim statusima na društvenim mrežama itekako je uzdrmala javnost kada je osudila one žene koje svjesno prekidaju proces dojenja smatrajući to velikom sebičnošću.

-Ne razumijem žene koje mogu da doje, a ne žele. Šta je tu čudno ili loše? Ako ti podržavaš žene koje imaju sopstveno mlijeko, a prime injekciju da ga ukinu i hrane djecu na flašicu onda se stidi toga. Ko mora i nema mlijeka, to je nešto sasvim drugo - napisala je ona na Instagramu.

 Još je rano za drugo dijete

Ona je nedavno na svoj Instagram profil objavila fotografiju koja je njene pratioce nagnala na razmišljanje o Sekinom drugom djetetu.

Aleksićeva je postavila sliku na kojoj se nalazi i telefon sa veoma neobičnom maskom. Na njoj su upisana njihova imena: Svetlana, Veljko i Jakov. Ono što su njeni fanovi primijetili jeste da ispod ta tri imena ima još mjesta na masci kako bi se upisalo ime barem još jednog djeteta.

O tome je još rano, razmišlja Seka, ali je sigurno da će ona i Veljko nastaviti sa proširovanjem porodice.