SKANDALI u 2016. godini: Gile zasjenio čak i "bitku" na Vlašiću

Protekla 2016. godina obilovala je "sočnim" tračevima, razvodima, brakovima, svađama... no svakako događaj koji je obilježio godinu na izmaku je onaj koji se desio na Vlašiću neposredno pred odlazak naše delegacije na Eurosong u Švedsku.

Naime, podsjećanja radi, autor pjesme "Ljubav je" Almir Ajanović u pripitom stanju napao je Jalu, no "najdeblji" kraj je izvukao Šaćir Ameti koji se sasvim slučajno našao na "krivom mjestu u krivo vrijeme". Iako ni danas ova situacija nije dobila svoj epilog s obzirom na to da je slučaj još na sudu, ipak je sve to uticalo na naš katastrofalni uspjeh u Štokholmu kada se nismo uspjeli plasirati čak ni u finale.

Jedan od onih čiji je život veoma interesantan medijima je Amar Jašarspahić Gile. Ova godina je svakako bila njegova. Osim onih ružnih stvari koje su mu se izdogađale poput saobraćajne nesreće, Gile je ove godine i ozvaničio svoju vezu sa djevojkom Enom kada je u Kaknju napravio veliku svadbu na kojoj se, ipak, nisu pojavile velike zvijezde. Pored Gileta, na "ludi kamen" stala je i Amra Halebić koja je konačno našla svoju srodnu dušu.

naslovna-halid

No, s druge strane, Dara Bubamara se "na sva zvona" razvela od svog supruga Milana, pa i danas dijele imovinu za koju nikako da odluče kome koliko pripada. S tugom je primljena vijest kako je najveću rijaliti zvijezdu na ovim prostorima Ekrema Jevrića ubio karcinom. I jedna od naših najpopularnijih pjevačica Šemsa Suljaković je imala veoma tešku godinu u kojoj je ostala bez nekoliko članova svoje porodice, no svakako najteže joj je pao odlazak majke koja je preminula pred sami kraj ove godine.

I Osman Hadžić ponovo se "našao na udaru" vanbračne kćerke Melise Lojo koja je i nekoliko godina prije pokušavala da dokaže da je popularni pjevač uistinu njen otac. I Hanka Paldum je imala velikih problema sa sinom Mirzadom Brkićem koji je završio u zatvoru zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće. Folk diva se ipka hrabro nosila s tim te je svom sinu pri pomoći u svakom mogućem trenutku.  A Hanki se desila i jedna mala neugodnost u Americi kada su ona i mladi kolega Denial Ahmetović bili izbačeni iz aviona.

A onda su neki pjevači umislili i da su pod sihirima, pa je tako Kemalu, kako se pričalo, izvjesna Rada poturila sihire. A od toga nisu bili pošteđeni ni oni mlađi poput Ermina Redžića Bubija kojem je "crnu magiju" pravila jedna Beograđanka.  

No, godina na izmaku svakako nije mogla proći bez kralja folka Šabana Šaulića koji je ove godine još jednom postao dedo, nakon što se porodila njegova kćerka Ilda. Ali, pisalo se još i o njegovom vanbračnom sinu kada je navodno platio veliku sumu novaca kako njegov sin ne bi nosio njegovo prezime. Najsvježija priča je ta kako je Šaban odbio finansijski pomoći svom vanbračnom sinu kojem su te pare bile potrebne za liječenje i uvezivanje staža. A da godina nije mogla proći bez Šabanove Cuce govore i priče kako ju je on navodno ucjenjivao porno snimcima.

A da je bilo svađa u 2016. godini, bilo je... Sinan se svađao sa Miletom, Dara sa Halidom Muslimovićem, Faruk Duran sa Elmedinom Kadrispahićem, Popović sa Šabanom, Asim Bajrić sa menadžerom, Armin Bijedić i Koke, ali svađa koja je definitivno obilježila ovu godinu je medijska prepirka između Rize Hamidovića i Kemala Malovčića. Hamidović je za "Express" izjavio da ga je nekoliko puta Kemal prevario za novac, i da je nezahvalan čovjek a on ga je nekoliko puta spasio i od batina u Njemačkoj. Kemal je, s druge strane, sve to demantirao i oštro poručio da ne želi više nikakav kontakt sa Rizom jer je iznio neke stvari koje nisu istinite, i ako nastavi da to radi da će da ga tuži.

Još jedan pjevač je bio na "udaru" medija, odnosno penzionerke koja ga je optužila da joj nije vratio veliki novac. Svađali su se i Željko Bebek i Alen Islamović koji je izjavio da mu osobe poput Bebeka uopšte ne trebaju u životu.

naslovna-elvira

I Elvira Rahić imala je veoma turbulentnu godinu. I ona bi je željela što prije zaboraviti. Naime, u ovoj godini joj je umro njen životni oslonac - njen otac, a i porala je hitno pod nož zbog zdravstvenih problema. Nije samo za Elviru bila teška ova godina, nego i za Selmu Bajrami koja je također hospitalizirana zbog zdravstvenih problema. Ona se ove godine konačno i razvela od supruga Muje, s kojim je imala velikih problema zbog dogovora oko starateljstva nad maloljetnim sinom Darisom.

Zdravstveni problemi Sinana Sakića su i dalje prisutni, no sve zbog alkohola kojeg se jednostavno ne može riješiti. Pa je tako Saralije razočarao svojim alkoholiziranim stanjem kada u jednom sarajevskom klubu jedva da je i mogao pjevati. A Donna Ares koja se već neko vrijeme uspješno "bori" s karcinomom, ove godine se preselila u Dansku gdje nastoji, daleko od očiju javnosti, bolesti zadati konačni udarac.

naslovna-semsa807

I Muslimović je imao zdravstvenih problema sa pritiskom, ali i s trovanjem. Viki Miljković je također ove godine završila u bolnici. Džej se borio sa problemima s jetrom, dok je Nadi Obrić otkazao jedan bubreg. I Hasan Dudić je imao zdravstvenih problema sa srcem i sa kičmom. A za "Express" je otkrio kako je čak zbog Halida Bešlića završio u bolnici.

Razvod koji je definitivno obilježio ovu godinu je onaj između Anđeline Đoli i Bred Pita. No, posebno je bio interesantan detalj o tome da je tom prekidu "kumovala" Bosanka Arminka Helić. Za Mirzu Šoljanina je ova godina bila izuzetno uspješna. Osim uspješnih poslovnih poduhvata, Mirza je po prvi put postao otac. No, događaj koji će pokušati zaboraviti je kada je uhvaćen u krivolovu.

naslovna-kemal

 Gej afera

Voditeljica Hana Hadžiavdagić imala je problema sa podstanarima, ali i sa Sitom Ahmić dizajnerkom iz Dubrovnika s kojom se "pošteno" zakačila. A pjevačica Aysela otkrila nam je kako se borila sa depresijom te da se čak pokušala ubiti. I Haris Džinović se nenadano našao u gej aferi kada su objavljene slike njega i Miroslava Ilića u nezgodnim pozama.

naslovna-sasa-serif

Harisovi problemi sa policijom, veza sa Radom

Haris Berković našao se u nezgodnoj situaciji kada ga je švicarska policija privela na informativni razgovor, ali je nakon sat vremena pušten na slobodu. Njegova veza sa Radom Manojlović svakako je najeksponiranija u medijima, pa se šuškalo kako je ona trudna, pa da će se vjenčati, pa kako Harisovi brane da se on s njom zabavlja... A oni su uspjeli prkositi svim pritiscima pa i danas uživaju u ljubavi.  

naslovna-seka811