by A. SALETOVIĆ

Irma Sejranić Ilić, pjevačica iz Tuzle: Sve je više prostitucije među pjevačicama!

Mladu tuzlansku pjevačicu Irmu Sejranić Ilić publika je bolje upoznala u showu OBN TV „Mojih pet minuta“ koji se emitirao prije nekoliko godina. Javno se nije eksponirala, ali je bez obzira na to vrijedno radila. Oni koji vole noćne provode posebno u Tuzlanskom kantonu reći će kako tamo gdje ona nastupa, nema fajrunta do zore.

Izbjegavala je medije, ali je i dalje nastupala... Pripremala nove pjesme. Show u kojem se pojavila, priča ona, pomogao joj je kako bi upoznala svijet show bizza, ali joj je puno i pomogao u karijeri.

Ova, kako mnogi za nju kažu, uvijek provokativna i kontroverzna pjevačica, ovih dana promovira novu pjesmu zanimljivog naslova „Čiribu čiriba“. Nije puno eksperimentirala pa je taj posao oko novog singla povjerila dokazanom autoru Goranu Ratkoviću raletu, tvorcu brojnih hitova, posebno poznatih onih koje pjeva Indira Radić.

irma-tuzla1

-Prezadovoljna sam! Moja energija uz tu kontroverznost doprinjela je da naziv pjesme bude baš takav. S obzirom na sve te činjenice, taj naziv ide baš uz mene. Ja sam magija – samouvjerena je Irma.

Pored te uveliko se traži i druga njena, ranije objavljena pjesma, “Petak”. Nju često možemo čuti u programu Grand TV. No, ne plaši se da će nova pjesma „potopiti“ slušanost stare.

-Pjesme su drugačije. Nisu jedna drugoj konkurencija. Svaka moja pjesma je drugačija i naći će svoj put do publike. Ljudi su mi se javljali prepričavajući da je pjesma „Petak“ njihov ritual prije izlaska u grad što mi itekako imponuje – nastavlja ova mlada pjevačica ne krijući da ipak više vjeruje u novu, Raletovu pjesmu.

 

-Pa ja sam magija, kao što rekoh (smijeh). Pjesma je sama od sebe provokativna kao i sam naziv. Javnost još nije čula za nju zato i vjerujem u njen neki pravac i put. Vjerujem da će se nekako izdvojiti – dodaje Irma.

Svjesna da je djevojci jako teško u poslu kojim se bavi, puno joj je lakše sve prebroditi uz podršku porodice, konkretno majke.

-Moja mama, moja zakletva mi je najveća podrška! Ona je borac, žena od koje sam naučila šta je prije svega poštenje i dobrota, tek onda šta je borba. I sretna sam što imam takvu majku. Zahvalna sam joj... neizmjerno – iskrena je ona.

U poslu se susretala sa brojnim manipulatorima. Zbog toga ne iznenađuje kada kaže da ne vjeruje menadžerima!

-Onome kome sam vjerovala svim srcem je umro. Rahmetli Enes Ibrić Popak. Za takvog čovjeka još nisam nasla adekvatnu zamjenu i teško da ću je ikad naći. Baš kao i svojoj majci i njemu ću biti vječno zahvalna. Tužna sam što nas je prerano napustio – sjetno priča ova djevojka.

Za svoj angažman traži skroman honorar. Ali nikada ne bi pjevala za sitne novce jer ipak, nastavlja ona, teško da će pjevati za manje od onog koliko misli da zaslužuje.

-Hit nas sve lansira ali mnogi pjevači godinama traju bez hita i prave sebi mjesto. Mlada sam, znam šta želim i vjerujem u sebe što je najvažnije. Za karijeru se ne bojim jer ko radi svakako stižu rezultati – njeno je mišljenje.

Još jedna pjevačica iz Tuzle. Poslije Selme Bajrami, Aysele, Merime Džafić i drugih njene generacije, sada je tu i Irma. Ali to svako ne znači, priča ona, da neka na neku treba „režati“ i biti ljubomorna.

- Aysela i ja se dugo poznajemo. Bila mi je uvijek podrška. Aysela, Selma...  sve su imale 24 godine i naravno da moje vrijeme tek dolazi. Kao što je njihovo i još traje. Nikada se nisam time opterećavala jer smatram da ono što je Bog odredio meni, ostaje samo moje... Drugi mi to ne mogu oduzeti – priča Irma.

I ona je, poput Senade Nurkić Mace, svojevremeno imala poziv da se pojavi u rijalitiju „Parovi“. Ali ona, za razliku od svoje sugrađanke Mace, nije željela „igrati kako drugi svioraju“ bez obzira što bi joj to sigurno bio dobar marketing.

-Žao mi je Mace, itekako! Šta je napravila od sebe svojom nepromišljenošću - običnu starletu! Maca je neiskvarena i dobra osoba ali je žalim što u svojim šalama, nekim izjavama ili postupcima nije imala granice, a mediji su to jedva dočekali. Šta reći za nju nego da je Maca prava maca. S druge strane, ja nisam osoba za taj tip rijalitija. „Farma“ mi je interesantnija. Jako sam temperamentna. Divim se onima koji su bili u onom showu. Imam svoje principe. Ne treba mi takva vrsta eksponiranja i publiciteta. Imam svoj poziv – priča sve poznatija tuzlanska pjevačica.

Brojne starlete su propjevale... Poslije Mace i Stanija...

irma-tuzla

-Svako ima svoje mjesto pod nebom. Ali bila bi lažov kada bi rekla da mi ta „najezda“ starleti među pjevačicama malo ne smeta. Djevojke su snalažljive. Ne zbog ljubomore nego što smatram da svako treba da se bavim svojim poslom – iskrena je ona.

U posljednje vrijeme puno se priča o prostituciji na estradi. I Irma je svjesna da u poslu od kojeg i ona živi, sve je više takvih pojava.

-Svaki posao je kupovina ili prodaja. Sve je prostitucija. Kada muškarac želi osvojiti ženu on koristi sve trikove kako bi je „dobio“. I to je prostitucija... Svako neka radi što želi, a ja ću pjevati – smješkajući se priča ova simpatična djevojka.

 

Ne drogiram se, rijetko pijem alkohol

Sportski je tip tako da su joj poroci, posebno narkotička sredstva – nepoznanica.

-Redovno treniram i živim koliko-toliko uredan život. Ne pijem alkohol osim ako se ponekad nađem u adekvatnom društvu za popiti koju čašicu više. Ali više od toga NE – tvrdi Irma.

 

I na fotografijama lijepa uz Peru i Ajdina

-Želim završiti spot za pjesmu „Čiribu čiriba“ i za „Luda noć“ koju sam uradila sa Tuzlanskom grupom „Bulevar“. Sve to plasirati u javnost uz vjeru da će naći put do slušalaca i postati hit. Zahvalna sam svom fotografu Peri na divnim fotografijama kao i Ajdinu zbog kojeg ne bih izgledala ovako savršeno – priča Irma.