Lepa Brena otkrila svoju najveću tajnu...

U godini koja je iza nas Lepa Brena je proslavila 25 godina braka. Sljedeće godine proslavit će 35 godina karijere i 30 godina od filma "Hajde da se volimo".

Ne prestaje da planira, da voli svoj posao i da se raduje novim pjesmama. Brena otkriva gdje će i kako provesti praznike poslije koncerta u Čačku za doček i šta je poželjela sebi za Novu godinu.

- Provest ću praznike sa djecom i porodicom. Sinovi sa svojim društvom, kao i svake godine, idu ili na Kopaonik ili na Zlatibor, tako da ću im se i ja pridružiti poslije dočeka sa Bobom i prijateljima.

Koja vam je prva asocijacija na praznike i kako pamtite praznične dane u vašoj porodici?

- Volim čaroliju koja dolazi sa snijegom i kićenjem. To donosi radost, pogotovo dok su djeca bila mala. Zadatak je svake porodice da pravi lijepu prazničnu atmosferu, jer se to prenosi s kolena na koljeno. Meni je drago što su gradovi okićeni, što izgledaju novogodišnje i ovo je prvi put da to izgleda svečano, praznično. Bez te rasvjete i Deda Mraza jednostavno - nije Nova godina.

brena1

Kada sumirate 2016. godinu, šta vam je lijepo donijela? Šta biste voljeli da zaboravite?

- Cijela godina mi je bila jako dobra. Ne mora svaka godina da donese nešto ekstremno dobro. Zadovoljni smo jako radom Grand televizije i imamo neke nove ciljeve kojima stremimo.

Šta ćete poželjeti u novogodišnjoj noći?

- Imam puno želja. Radim na ovom albumu, sljedeće godine je 30 godina od prvog dijela filma "Hajde da se volimo", pravit ćemo velike koncerte, dokumentarni film, kreativnošću i radom obilježit ću svojih 35 godina u muzici.

Zašto je dobro biti Lepa Brena? A kada ipak zažalite?

- Dobro je biti Brena zato što možeš bar na dva sata sebi da napraviš iluziju – zabavnu, kreativnu, da snimaš nove pjesme i postavljaš sebi neke nove zahtjeve u poslu i u tome svemu možeš da uživaš. Nije dobro kad putujem po 12 sati, spavam tri sata da bih stigla i imala koncert. Putovanja i nespavanje su recimo taj naporni dio.

Kada biste imali supermoć, koja bi to moć bila i zašto?

- Super Lepa Brena! Otvorila bih stotinu fabrika na Balkanu. Omogućila napredno školovanje prema talentu svakog djeteta, penzioneri bi imali dobre penzije. Kvalitetno i besplatno zdravstveno osiguranje za sve. To bi bila moja supermoć. Tada bi ljudi bili sretniji i ne bi se bavili glupostima.