by I. D.

Hajra Bojadžija zahvaljujući „Grandu“ zablistala

Hajra Bojadžija pjevačica slavujskog glasa može se pohvaliti saradnjom s poznatim imenima regionalne estradne scene. Okušala se i kao kompozitor, a povratak muzičkoj karijeri desio se kada se prijavila na šou „Zvezde Granda“.

Poturiću zahvalna

hajra1

- Takmičenje u šouu „Zvezde Granda“ bila je odskočna daska da se vratim u svijet muzike koji zaista toliko volim. To iskustvo mi je donijelo puno posla naravno i neka dobra poslovna poznanstva i saradnje sa ljudima van naše zemlje. I to iskustvo je za mene ostavilo jak pečat... Uživala sam na Grandovoj sceni, kao i pažnji i oduševljenju tadašnjih ljudi u žiriju koji su me s poštovanjem ispratili. A također sam oživjela pjesmu od Ane Bekute koja je poslije mog nastupa postala apsolutni hit – kazala je Bojadžija. 

Prije nekoliko mjeseci takmičila se i na ilidžanskom festivalu te pobrala brojne komplimente. 

- Divno je bilo na ilidžanskom festivalu. Zaista za pamćenje jer nas je sve ponijela atmosfera ljeta, sevdaha, našeg divnog Sarajeva. Također je pjesma koju sam interpretirala osvojila nagradu za najbolji tekst, a pjesmu je radio moj prijatelj Zaim Poturić provjereni bh. autor i ovom prilikom mu se zahvaljujem na poklonjenoj pjesmi i na dobrom druženju kao i mnogobrojinih kolega naše branše. Sve u svemu ostat će mi u najljepšem sjećanju taj festival „Ilidža 2016.“ – ponosno će Hajra.  

Svjesna je da danas osim glasa, mnoge pjevačice u prvi plan stavljaju izgled. 

- Što se tiče današnjeg pjevanja svi znamo da se gleda, a vrlo malo sluša. Sve što nosi sa sobom nekvalitet kratkog je vijeka. Na svojim nastupima uživam u osmijesima, uzdasima i ponekoj suzi mojih poklonika jer znam koliko ih moj glas i moja emocija dotiče, tako da ako iole znate prenijeti svojim glasom emociju na publiku vi možete uvijek živjeti od svog glasa što je i slučaj samnom – kaže pjevačica.

Ostvarila je saradnju s poznatim izvođačima, ali je pisala i za sebe.

Nove pjesme

- Kompozitorica sam i ovih dana polako pripremam neke pjesme koje mislim da su za mene i da ih mogu donijeti na pravi način, ali ja ipak uvijek odaberem i napravim ono što se meni lično dopada. Isto tako uporedo sa svojim pjesmama radim mnogo za druge izvođače i mogu se slobodno pohvaliti da to dobro radim i da se ljudima dopada. Možda novije generacije ne znaju da sam ja autorica mnogih pjesama na albumima Halida Muslimovića, Seje Kalača i mnogih drugih – ponosno će pjevačica.