Zbog uloge u mjuziklu, glumci se digli protiv Nataše Bekvalac

Nataša Bekvalac dobila je ulogu Drage Mašin u mjuziklu "Tajna Crne ruke" reditelja Ljubiše Ristića. Pjevačica će dijeliti scenu s glumačkim veličinama kao što su Svetozar Cvetković, Rada Đuričin, Dara Džokić, Tanja Bošković i Vlasta Velisavljević.

Angažman jedne pjevačice izazvao je revolt među pojedinim glumcima, koji smatraju da Nataši nije mjesto na pozorišnoj sceni, pogotovo ne u ulozi nesretne srpske kraljice koja je ubijena u majskom prevratu sa suprugom Aleksandrom Obrenovićem.

- To je isto kao da Boris Tadić igra Dragu Mašin. Ćutanjem jedino mogu da izrazim protest - kaže Goran Sultanović.

Ništa manje ogorčena nije ni profesorica na FDU Branka Pujić.

- Postoje fakulteti koje treba glumci da završe. U Srbiji ima barem pet odličnih glumica koje bi to fantastično uradile, ali su očigledno bitna neka druga mjerila i kriterijumi. Nataša je lijepa žena, ali nije školovana za to! Sve i da se samo slika i da se od nje ne zahtjeva dramski momenat, nije joj mjesto u mjuziklu - kaže glumica.

I Feđa Stojanović je opleo po pjevačici.

- Iskreno, mene više ništa ne može da začudi u ovoj zemlji. Najbolje bi bilo da dođu ove s "Farme", to su veoma talentovane djevojke, možda bi mogle da konkurišu Nataši. Idealna podjela, bravo - ironičan je Stojanović.
(alo.rs)