Šefki Jahjić: Prijaju mi komplimenti o izgledu ali mi je važnije pjevanje

Šefki Jahjić plasirao se nakon duela direktno u četvrti krug u takmičenju „Zvezde Granda“. Iako ga je žiri pohvalio da je bio siguran na sceni i da je odlično pjevao, on nije bio u potpunosti zadovoljan svojim nastupom.

- Imao sam blagu tremu i možda poneki falš ali nije to toliko strašno. Uvijek može bolje - bila je prva Šefkijeva reakcija nakon nastupa.

Jelena Karleuša je rekla kako ima egzotično ime, kao i da vrlo atraktivno izgleda i da podsjeća na Arapina.

- Prijaju mi komplimenti na račun izgleda ali ne obazirem se mnogo na njih jer sve dok su pozitivni meni je to ok - kaže sa osmijehom Šefki i dodaje da je ime dobio po svom dedi.

- Svi me znaju po nadimku Caci i većina me tako zove - kaže Šefki sa osmijehom i našalio se:

- Svejedno mi je kako će da me zovu, meni je samo važno da postanem zvijezda.

Ovaj talentirani mladić koji dolazi iz Subotice počeo je da pjeva kad je imao 13 godina, a uporedo je naučio da svira klavijature i još nekoliko instrumenata.

- Počeo sam da pjevam sa ocem sa kojim sam išao na svadbe. Sve instrumente bih volio da naučim da sviram osim saksofona i gitare - kaže Šefki koji smatra da se u "Zvezdama Granda" mnogo toga promijenilo od kako su u žiriju Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Viki Miljković.

- Sad se ocjenjuje podjednako i zabavana i narodna muzika odnosno žiri komentira oba žanra. Meni malo bolje leže zabavnjaci, ali to rijeđe pjevam - objašnjava Šefki kome je velika želja da ove godine uđe u top 10 pjevača u takmičenju i postane deo "Grand produkcije".